DE ORGELS

In Haarlem staan 3 beroemde orgels: het Müller-orgel in de Grote Bavo, het Cavaillé-Coll-orgel in Phil. (voorheen Philharmonie) en het Adema-orgel in de Koepelkathedraal van Haarlem. Op deze orgels speelt u tijdens de zomeracademie. Alle cursisten, van tieners tot concertorganisten, mogen de mogelijkheden van deze orgels verkennen. Het is een van de redenen dat de Zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival Haarlem een unieke ervaring is. Mis het niet en speel ook op deze orgels, boek hier uw Zomercursus.

Lees hier meer over het Orgel in de Bavokerk.

Lees hier meer over het Orgel van de Philharmonie.

Lees hier meer over het Orgel in de Koepelkathedraal.

VERBLIJF IN HAARLEM

Tijdens uw verblijf kunt u niet alleen genieten van alles wat het Orgelfestival te bieden heeft, maar ook van alles wat Haarlem te bieden heeft. Alles ligt op loopafstand en is uitstekend bereikbaar. Bovendien liggen Amsterdam en het strand op slechts 15 minuten afstand per trein.

Meer weten? Ga naar visithaarlem.com

Wilt u een hotel boeken in Haarlem? Klik hier.

GASTADRESSEN GEZOCHT!

Van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland, van Duitsland tot Spanje en Brazilië tot Zuid-Korea, vanuit de hele wereld komen orgelcursisten naar Nederland. Hun doel: deelnemen aan de Internationale Zomeracademie van het Orgelfestival, die in de tweede helft van juli rondom de Bavokerk wordt georganiseerd.

In en rond Haarlem
Voor die internationale cursisten zijn we op zoek naar gastadressen. Woont u in Haarlem, of iets daarbuiten? Bent u van nature een gastvrij persoon, vormt Engels geen probleem én heeft u tussen 13 en 28 juli een kamer (of misschien wel meer kamers) beschikbaar waar u met plezier een of meer organisten uit het buitenland wilt laten verblijven? En kunt u uw gast(en) elke ochtend een lekker ontbijt voorzetten? Neem dan contact met ons op.

Uiteraard ontvangt u daarvoor uiteraard een vergoeding, en u mag twee vrijkaarten uitkiezen voor een Festivalconcert naar keuze.

Voor meer informatie, neem contact op via office@organfestival.nl!

PS. Organisten die gebruikmaken van gastadressen zijn doorgaans erg blij met het persoonlijke contact. Ze verblijven het grootste deel van de dag bij de lessen; alleen voor de overnachting en het ontbijt rekenen ze op u!

Ga naar de inhoud