Internationaal Orgelfestival Haarlem 16 - 30 juli 2016

Festivalagenda Series 1 Organ Day & recital Series 2 Recitals Series 3 Festival excursions Series 4 Meet the Academy Series 5 Imp. Competition Series 6 Carillon recitals

Series 5 Imp. Competition

Vernieuwing in traditie

Dit Improvisatieconcours en de Internationale Zomeracademie voor Organisten zijn nog altijd de pijlers onder het Haarlem Orgelfestival. Tijdens de improvisatiewedstrijd op 18, 20 en 22 juli improviseren in drie rondes acht organisten uit Frankrijk, Duitsland, Denemarken, de Verenigde Staten en Nederland volwaardige muziekstukken op de orgels in de Bavokerk en de Philharmonie. De finale vindt plaats op vrijdagavond 22 juli op het Christiaan Müller-orgel. De finalisten worden beoordeeld door een vijfkoppige internationale vakjury. Ook het publiek mag zijn winnaar van 'Haarlem' kiezen door het toekennen van de publieksprijs (beschikbaar gesteld door Flentrop Orgelbouw).
Na de jubileumeditie in 2014 als afsluiting van een periode van traditie, is ervoor gekozen vanaf dit jaar het concours te vernieuwen. Niet alleen de thema’s, maar ook de opdrachten voor de deelnemers zullen verrassend nieuw en avontuurlijk zijn. Om de spanning in stand te houden, blijven deze uiteraard tot de dag van de concoursrondes geheim, maar ook voor de vaste concoursganger zal er veel te beleven zijn!
 

The celebrated Haarlem International ImprovisationCompetition will take place on 18, 20 and 22 July. Eight organists from five countries will improvise fully fledged pieces of music before an international jury of five. As in the entire festival, the Müller organ in St Bavo’s and the instrument by Cavaillé-Coll in the Philharmonie concert hall are centre stage. Concertgoers too may chose their own winner of ‘Haarlem’ by awarding the audience prize, kindly donated by the Flentrop company. 

datum locatie tijd serie wat door toegang
%s1 / %s2