Beiaardconcert

Is het weer nog te mooi om al in de kerk te gaan zitten? Blijf nog even buiten staan en geniet van de carillonbespeling door Maurits Bunt.

Programma


Sybrandus van Noordt (1659-1705) arr B. Winsemius
Sonata a cimbalo solo


Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) arr B. Winsemius

  • Andante con moto, op. 38 nr. 6
  • Agitato e con fuoco, op. 30 nr. 4


Dietrich Buxtehude (1637-1707) arr B. Winsemius

Passacaglia, BuxWV 161


Geert d'Hollander (*1965)
Turn in, turn out

Johann Sebastian Bach (1685-1750) arr B. Winsemius
Chaconne uit Partita voor viool solo BWV 1004

 

Maurits Bunt (*1997) is organist, klavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij studeerde orgel bij Sietze de Vries (privé), Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts conservatorium Rotterdam. Maurits bezocht masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer, Ton Koopman, Daan Manneke, Matteo Imbruno en Willem Tanke. Momenteel volgt hij masterstudies orgel bij Ton Koopman en Hayo Boerema (Codarts) en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter (HKU/Nederlandse Beiaardschool). Daarnaast studeert hij klavecimbel bij Tini Mathot. In 2014 won hij als klavecinist de eerste prijs tijdens het concours van het Bachfestival Lelystad.

Maurits is werkzaam als stadsbeiaardier van Groningen en als beiaardier van Epe. Hij is kerkmusicus van de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn en programmeur van de serie Bergkerkconcerten Deventer. Als orgel-, klavecimbel- en beiaarddocent is hij verbonden aan de Muziekschool Barneveld en geeft hij privélessen. Tenslotte is hij actief als continuospeler en is hij verbonden aan het Geistliches Consort, dat zich richt op het uitvoeren van oude muziek.

Meer informatie: www.mauritsbunt.nl 

 

Beiaardconcert
Maurits Bunt
19-07-2022
19:00-19:45
Toren Grote of St.-Bavokerk

Entree:
Gratis